6 Ocak 2014 Pazartesi

..::Kabak Çorbası::..

Durun ıyyk kabak mı demeyin şimdiden. Bu kabak sevmeyen insanların da hoşuna gidecek, kabak tadının baskın olmadığı bir çorba. Hep mercimek, şehriye, tarhana gibi bilindik çorbalar yapanların denemesi gereken bir tarif.

Bebeklerin de seveceğini ve besleyici olacağını düşünüyorum. Gelelim malzemelerine ve yapılışına.

Malzemeler:

Yarım kg kabak
1 soğan
2 diş sarımsak
4 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un

Yapılışı: Yağda soğan ve sarımsak kavrulur. Daha sonra rendelenen kabaklar ilave edilerek 5-8 dk daha kavrulmaya devam edilir. 4 su bardağı sıcak su eklenerek yarım saat kaynatılır. Sonra blenderdan geçirilir.

Kaynama işi bittikten sonra başka bir tencerede un kokusu çıkana kadar tereyağı ile kavrulur. Daha sonra süt eklenir kıvamını alınca diğer tencere ile buluşturulur. Baharatları (tercihen tuz ve karabiber) eklenir.

Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra servise hazır.


Dilerseniz üzerine nane yakıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yakılacak yazılar yaz..Tapılacak yazılar yaz..Yakılacak şeyler okuyup yanmadıkça insan daha insan olamaz..Sen yaz ben okurum, yazdıklarının vicdanı olan her ruhta karşılığı var,ne mutlu sana!